Spioner och passioner av Ros Asquith (Kabusa förlag)

Inom temat miljö- och hållbar utveckling läser vi naturligtvis skönlitteratur kopplat till arbetsområdet. Vi sammanfattar och skriver om det vi har läst under några veckor framöver. Välkommen att läsa våra inlägg i kommentarsfältet!

2 reaktioner till “Spioner och passioner av Ros Asquith (Kabusa förlag)”

 1. Spioner och Passioner
  Boken handlar om en tjej som heter Cordelia. Cordelia och hennes klass får i uppgift att skriva ett klimatprojekt.
  Cordelia har sedan länge velat bli en författare så att Cordelia bestämmer sig för att skriva en bok. Boken heter Flickan med den gyllene historien. Det handlar om agenter som är ute på uppdrag.

  Senare i veckan börjar en kille som heter Vladimir (Vlad) i hennes klass. Efter några dagar tycker Cordelia att han blir skummare och skummare.
  När vlad kom till hennes klass förgiftades en plaskdamm vid barnens lekplats. Cordelia misstänker verkligen att det är Vlad som har förgiftat den.
  Sedan börjar Cordelias bästa kompis (Viola) gilla Vlad och vill hjälpa honom med engelska lektioner hela tiden. Men Cordelia gillar verkligen inte att Viola är nära honom . Nu måste bara Cordelia vissa att det är Vad som är den misstänkte.
  / Lova.P

 2. Cordelia och hennes kompis Callium försöker att komma på ett sett för att komma närmare Vladimir och hans mystiska planer.

  För att komma närmare Vladimir så frågar de vlads granne. De börjar med att sno hennes katt och sätta upp den i trädet och sedan knacka på hennes dörr så att hon ska se att Callium räddade katten och att dom då ska få komma in hos henne.
  Som tur var hade den gamla tanten tagit han om vlads kattunge.

  De följde med tanten upp till vlads lägenhet.
  När det smög sig in i Vlads rum så det massor av mystiska planer som han hade om dammar och hav.

  Nästa dag ska Cordelia åka på klassresa. När cordelia får ett bra tillfälle försöker Cordelia få ut ut Vlad att han är en terrorist och han ska skada dammarna, hon frågar även om ifall hon får höra om Vlads hemligheter om dammen.
  Vlad säger att de ska träffas klockan 9 nästa dag vid dammen.

  Nästa dag är Cordelia vid dammen klockan 9, Callium sitter i trädet och håller utkik på vad Vlad och Cordelia pratar om.
  Men precis när Vlad ska berätta vad det är han gör ramlar Callium ner från trädet. Nu är han upptäckt!

  Lite senare berättar Cordelia att hon tyckte att han var en terrorist och att han är dum som förstör sjöarna.
  Men det visar sig sedan att Vlad inte alls vill förstöra sjöarna eller inte alls är en terrorist utan han försöker rädda sjöarna och försöker komma på bra saker om detta han vill helt enkelt rädda världen.
  Cordelia tror först inte han och gått därifrån.

  Några dagar senare vinner Vlad klimatutställningen på det han har forskat. Några minuter senare kommer Vlad fram till Cordelia, Cordelia börjar fråga Vlad om varför han har ett foto av henne på sitt rum . Vlad säger då att det är väl uppenbarligen.
  Det slutat med att hon kommer på att Vladimir faktiskt gillar henne.
  / Lova.P

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *