Ligan av Tomas Dömstedt (Hegas förlag)

Inom temat miljö- och hållbar utveckling läser vi naturligtvis skönlitteratur kopplat till arbetsområdet. Vi sammanfattar det vi har läst under några veckor framöver. Välkommen att läsa våra inlägg i kommentarsfältet!

12 reaktioner till “Ligan av Tomas Dömstedt (Hegas förlag)”

 1. Först kom fanny till klassen och var väldigt annorlunda. Så småningom blir fanny och tea vänner och dom kämpar för miljön. Nästa dag får Tea reda på att bilar hade blivit förstörda och då trodde hon att det var ligan.

 2. Om man ska sammanfatta allt i första veckan. Då fick vi läsa om huvudpersonen Tea. Tea har en bästa vän som heter Jossan. Det hade alltid varit dom två. Dom snackade om killar. Men en dag skulle dom få en ny tjej i klassen. Den nya tjejen hette Fanny. Alla trodde att Fanny skulle vara snygg och populär. Men hon var tvärt om. Hon var ett miljö freak. Hon hade bara miljövänliga kläder och skällde på allt och alla för att dom blev körda till skolan.

 3. Sammafattnig av Ligan författaren Tomas Dömstedt

  Fanny började en ny klass. Vissa av killarna gav hon blickar för att det var lite extra oväntat att det var en tjej.

  Fanny frågade om det var rödspätta till lunch för att det stod det på matsedeln det kom lite fniss från klassen när Fanny sa det.

  Tea skulle titta på en ny skinnjacka för att hon behövde en ny jacka men hon hittade ingen jacka sedan stod Fanny där när hon vände sig om.

  När Tea kom hem kände hon sig som en bättre människa för att innan hade hon klagat och sånt skit.

  När dom kom in i klassrummet så sa fröken att dom ska prata om miljö. Eleverna förstod att den här lektionen skulle bli lite annorlunda.

  Tea skulle välja vem hon skulle vara med ikväll men hon hade roligt men Jossan men med Fanny gjorde man spännande. Men Jossan och Tea var ovänner så hon valde Fanny.

 4. Den som det handlade om var Fanny, hon tänkte mycket på miljön.

  Det dom gjorde var att dom försökte hitta knep hur dom skulle stoppa allt, eftersom det ville lyckas få bättre miljö. Dom gjorde det på fritiden, efter skolan.

  Där det skulle försöka förbättra miljön var t.ex på en parkering där dom hade planerat att dom skulle repa sönder bilarna för att folk skulle förstå att dom skulle sluta med att köra bil, och att dom hade väl kunnat ta cykeln istället.

 5. Om man ska sammanfatta allt i den andra veckan så fick man träffa Isidor eller även kallad Fredde.
  Fanny hade skickat ett mail till tidningen och teve.
  Tea blev lite småkär i Fredde. Han var nog ganska snygg.
  Det stig även om att parkbacksligan hade förstört bilar.
  Dom åkte till flygplatsen utklädda till isbjörnar för att visa att det bara är fåglar som flyger miljövänligt och att flygplanen dödar djur och isarna smälter och ett offer för allt det är isbjörnen.

 6. I detta kapitlet handlar boken om att Tea och Fanny var på en flygplats och försökte
  att stoppa flyget för att flygen inte skulle släppa ut för mycket avgaser. Efter det så kom tv och tidningen och dom skulle filma. Sedan så ringer vakterna polisen så barnen får åka polisbil hem och får utskällning av sina föräldrar. Efter så kommer dom ut och får kameror och mikrofoner upp i ansiktet och gör så att Fanny för svara på frågorna som dom ställer till dom. Till sist så blev dom glada igen.

 7. Det handlade om Fanny, Tea och Erik.

  Det handlade om att Fanny och Tea klädde ut sig till isbjörnar för att dom skulle göra något bra för miljön genom att gå till en flygplats för att sedan ha stora lappar där det skulle stå att folk skulle minska att åka flygplan för att det är den största maskinen som släpper ut avgaser och det vill Fanny och Tea stoppa.

  Fanny, Tea och Isidor planerade detta på eftermiddag. Dom planerade detta hos Fanny. Det hände för att dom ville förbättra miljön.

 8. RUNE OCH TIMOTHY

  först tyckte tea att det skulle vara skönt att ha sin moped. sedan tänkte tea sätta dit stöten. så småningom så kommer tea på att Erik var hos Jossan.

 9. först så skulle tea, fanny och isdor till flygplatsen och demonstrera. sedan så kommer tv och tidning och intervjuar dom om varför dom vill att flygen ska stängas ner.

 10. Om man ska sammanfatta allt denna veckan så fick man reda på att Fredde och Fanny var syskon och att Tea sa förlåt till Jossan för hon varit elak och tagit allt på fel. Erik och Jossan prata om Tea hemma hos Jossan, det viktigaste jag har lärt mig i denna boken var att man inte ska tänka hela tiden på att någon ska försöka vara taskig mot dig utan att tänk att det här är bara början, det finns alltid en fortsättning framåt.

 11. Först åker dom i en bil och förbi en poliskontroll och sedan så hamnar isbjörnarna i hektet och poliserna ringer efter deras föräldrar och åker sedan hem. När dom har kommit hem så sätter dom sig i soffan och väntar på nyheterna och om vilken insats dom har gjort. Men efter ett tag så frågar Tea om vad Isidor egenteligen hette och han sa björn. Sedan så knuffade Fanny till Björn och säg ditt riktiga namn han sa ”okej jag heter Fredde”. Tea stelnade till och hon var redan förälskad i hans kluckande skratt.

 12. Det handlade om Tea, Fanny och Erik.
  Tea Fanny skrev lappar där det stod flyg inte flygplan för det släpper ut avgaser och klädde ut sig till isbjörnar. Det hände på dagen. Det hände på en flygplats. Det hände för att Fanny tyckte att folk behövde se att flygplan släpper ut jättemycket avgaser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *