Bokreflektion Hunden med den blå tungan

Jag hat läst en bok som heter Hunden med den blå tungan
och boken är skriven av Lin Hallberg

Boken handlar om en pojke som heter Pablo och har sett en hund som handlar själv och han följde efter hunden. Pablo är bokens huvudperson. Hunden bor hos en gammal tant men hon är aldrig ute med den. Det blir ett mysterium för Pablo men han har ingen att dela det med för han är ganska ensam. Men till sist berättar han det för Micke och de försöker lösa mysteriet tillsammans. Pablo tror att hunden är en utomjording.

Micke tar med Gustav och till sist Sanna för att hjälpa till. Men Gustav och Micke ger upp så tillsist så är det bara Sanna och Pablo. Och de upptäcker ett barn som heter Karim och han bor hos den gamla tanten men kommer egentligen från Afghanistan

Boken utspelas i både nutid och dåtid i Sverige och byn hette Ringhöjden. Jag tyckte bokens titel passade bra för hunden hade en blå tunga och de trode att tanten och hunden var samma person för att tanten också hade en blå tunga.

Jag tyckte boken var bra för att den var spänande. Jag tyckte boken var medium svår för där var en massa nya ord. Det bästa med boken var när Pablo blev slickad av hunden för det var roligt. Det sämsta med boken var inget för allt var roligt.

Jag skulle rekommendera denna bok för min pappa så han lär sig hur barn tänker.

Av denna bok lärde jag mig en massa nya ord som t.ex kretsa,skrovlig,berget generöst med skrevor,ET,grensla,varv,protesterar,fönster båge,gestalten,förlamad och många fler.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *