Alice Perssons sommar

Alice Perssons sommar

Jag är 10 år och jag fyller 11 år på fredag. Jag har blont hår och jag älskar att ha flätor för det passar med mina blåa ögon. Jag älskar att ha en prickig klänning och ett hårband.. Det är sista dagen på sommaren jag vaknar klockan 09:17 och ingen annan är vaken. Jag sätter mig vid datorn och kollar på bilder på hundvalpar. Klockan 10:45 kommer mamma ut ifrån sitt sovrum, hon hade en hemsk frisyr och jag blev lite rädd när jag såg henne. Min pappa och mamma är skilda och mamma får ta hand om mig själv för pappa tar hand om min låsassyster som han har fått tillsammans med sin nya fru. När mamma sätter sig på stolen i kökek så är hon jättetrött. Jag går ut i köket och sätter mig brevid henne. När jag frågar mamma om vi kan skaffa hund så säger hon
– Lilla söta Alice jag har sagt det innan och jag säger det igen jag vill inte ha någon hund just nu.
Då skriker jag att jag inte har något husdjur och att jag inte känner någon på hela Öland. Även om jag faktiskt gör det för det är ju här jag bor. Jag går in och lägger mig på soffan i vardagsrummet. Efter ett tag kommer mamma in och sätter sig brevid mig i den gamla soffan. Hon har med sig lite lunch till mig för att klockan redan var 14:00 och mamma skulle iväg lite. Jag låg i soffan säkert i 3 timmar och sen kom mamma hem. När mamma kom hem så hade hon en stor bur i ena handen och en liten låda med hål i. Hon sätter ner buren på marken lägger i lite strö och sedan häller hon ut det som var i lådan. Det var en hamster, jag hoppar upp på mamma och kramar henne så hårt jag kan. När jag har kramat henne färdigt så räckte hon fram något mot mig. Det var ett kvitto på att hon hade köpt ridlektioner till mig. Jag kramar henne lika hårt igen sedan säger jag att jag älskar henne. Då säger mamma
-Jag älskar dig med men vad ska hamstern heta? frågade mamma.
-Hamstern ska heta Ludde Persson!,svarade jag
-Pip, sa Ludde och då skrattade vi.
Sedan gjorde vi i ordning till Ludde och gick och la oss.
Jag somnade inte jag bara tänkte på att mina ridlektioner skulle börja imorgon.
Nästa dag så vaknar jag tidigare än jag någonsin gjort. Men konstigt nog hade mamma redan vaknat. Hon hade gjort frukost och kokat te redan. Hon tittade snällt på mig och hon hade ställt Luddes bur på bordet. Vi åt frukost och pratade om hur kul det skulle bli för mig att börja rida idag. Efter frukosten så åkte vi till stallet för klockan var 10:00 och min ridlektion börjar 10:25.När vi körde ut från uppfarten så såg jag en svart katt så jag behövde spotta tre gånger, då blev mamma sur för att jag spottade på hennes nya svarta bil med skinnklädsel. Sedan sjunger mamma med på radion för att det är hennes favoritlåt som dom spelar, men jag tycker inte om den låten så jag stänger av radion. När klockan var 10:21 så såg jag stallet och hagen med alla hästar i olika färger. Då längtar jag verkligen tills jag får lov att rida!När vi är framme vid stallet så är klockan bara 10:23 och ridläraren och vi är dom ända som är där, jag kollar omkring mig och så ser jag en hästskit som luktar starkt och äckligt men det säger jag inte. Man hör bara hästarnas gnäggande och några traktorer som kör på åkern på andra sidan vägen på odlingsmarkerna där dom odlar alla bönor, som jag inte gillar för dom bara luktar äckligt. Sedan frågar min ridlärare mig om jag vill se alla hästarna. Då nickar jag till svar och följer med henne in i den långa gången med gnäggande hästar. Ridläraren, som heter Petra och har långt blont hår, en ridhjälm, en väst av något slag och några konstiga byxor med två fläckar på knäna som var fastsydda, visade mig alla hästarna och jag fick välja vilken häst jag ville ha. Jag valde en häst som heter Miramo för jag tyckte att han var finast. Sedan pratade min mamma och ridläraren jättelänge. Till slut slutade dom prata och mamma åkte hem. När mamma hade gått så kom alla andra barnen och vi skulle börja rida. Hästarna hade redan sadel och träns på sig och dom var borstade. Sedan började vi rida. Det var jättesvårt i början men sedan blev det lättare och när jag minst anade det så stegrade sig Miramo och jag ramlar baklänges och landar på min högerarm. När min ridlärare försöker ta tag i min högerarm och dra mig upp så skriker jag för att det gör så ont, jag började gråta och jag ville bara att det skulle vara över och att min arm skulle vara bra igen. Resten av tiden som jag väntade på mamma låg jag bara på marken och blundade.Efter bara 1 minut så kommer min mamma och vi åker in till akuten, på akuten säger dom att armen är bruten och sätter på ett gips. Jag får inte lov att gå till skolan på 3 dagar och jag får inte rida längre för mamma, hon tycker det är för farligt
När det har gått tre dagar så är jag tillbaka i skolan och alla frågar vad som har hänt. Först så kom bara min bästis Sofie och min pojkvän Mons och frågade vad som hade hänt men sedan kom hela klassen och ställde sig runt mig i en enda stor cirkel. När nästan alla hade frågat så sa jag
– För fem dagar sedan så fick jag ridlektioner av min mamma och för fyra dagar sedan så gick jag på den första ridlektionen och då ramlade jag av en häst som heter Miramo och bröt armen. Och nu får jag inte lov att rida längre, jag hatar min mamma, jag bryr mig inte om om jag har brutit armen jag vill verkligen rida på Miramo igen, säger jag och snörvlar för jag är lite ledsen fortfarande.
När jag skulle gå hem från skolan så rörde det sig i en av dom gröna taggiga rosenbuskarna som inte har några rosor på sig. Jag gick och kollade vad det var och precis när jag lutade mig fram och skulle titta i busken så hoppade tre söta hundvalpar fram och tittade på mig med sina söta hundögon. Hundarna hade inga halsband och dom verkade verkligen vilja följa med mig hem. Så jag bestämde mig för att ta med dom hem och kolla upp vilken ras det var och om dom var allergikerhundar, som min mamma faktiskt kan ha för dom är bra för dom som är allergiska, för hundarna har en speciell päls så att man inte nyser när man är med dom.
När jag kom hem så visste jag att det bara var 37 minuter kvar tills min mamma kommer hem. Jag satte mig direkt vid datorn och sökte på det nya Google bilder. Men innan det så behöver jag ta en bild av hundarna och ladda in den i datorn. Sedan lägger man in bilden på hundarna i sökrutan och man får veta allt om hundarna. Efter ett tag får jag veta att hundarna är allergikerhundar och dom inte alls kan bli stora. Mitt i allting så hör jag att mamma kommer hem. Jag får bråttom att gömma hundarna och det slutar med att jag bara säger åt dom att lägga sig under sängen tills jag ber dom komma ut. Jag blir förvånad för alla tre hundvalparna lägger sig lydigt under sängen även om jag inte är deras matte.
När jag går ut i köket så sitter hon och läser tidningen och dricker te. Jag är tveksam ett tag men sedan tar jag satts.
-Mamma jag har hittat tre små hundvalpar och jag tog med dom hem men jag har kollat på internet och dom är faktiskt allergikerhundar så vi kan ha dom”
-Alice Persson vad har jag sagt om hundar, sa mamma då.
-Men mamma dom är hemlösa och dom har ingen ägare för att dom inte har några halsband, svarade jag då och jag hade fått tårar i ögonen men mamma såg fortfarande ut som om hon var tveksam.
-Kan vi inte testa, sa jag snabbt innan hon han säga nej.
-Okej då vi kan testa men om du inte kan ta hand om dom så får du inte ha dom,sa mamma, men hon lät verkligen fundersam ut.

Efter bara 3 timmar så var mamma och hundarna kompisar och mamma undrade vad dom skulle heta. Då sa jag att dom skulle heta Malo, Mario och Miramo. Mario stod och tittade på Luddes bur och Malo och Miramo sprang runt och utforskade huset. Jag och mamma satt i soffan och alla djuren som jag någonsin drömt om var runt omkring mej förutom.
-Mamma!
-Inte en katt också Alice, svarade då mamma som om hon visste vad jag skulle säga.
-Okej! Det här räcker nog ändån väldigt bra när jag tänker på det,sa jag då
-Ja du! Det här räcker lång väg,sa mamma

Men jag letar nog ändå i buskarna imorgon när jag går hem från skolan!
Slut
Av ALME01

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *